joveinbiology

آموزش زیست شناسی جوین

joveinbiology

آموزش زیست شناسی جوین

۳ مطلب در بهمن ۱۳۹۴ ثبت شده است

گردش خون جنین دارای سیستمی از رگهای نافی و جفتی هستند.چون جنین از طریق دو سیاهرگ نافی به جفت میرسد سپس وارد انشعابات این سرخرگها در داخل صفحه ی کوریونی می شود.انشعابات کوچکتر آنها وارد پرزهای کوریونی می شود و در انتها به شبکه ی مویرگی انتهایی در پرزهای کوریونی متصل می شود که در آنجا تبادلات مواد با خون مادری انجام می گیرد.سپس از مویرگهای پرزی خون وارد شاخه های سیاهرگی می گردد و بعد از آن در داخل تنها سیاهرگ نافی جمع شده، به طرف جنین هدایت می شود.در اثر هجوم تروفوبلاست 80 تا 100 سرخرگ مارپیچی آندومتر رحمی مستقیما خون خود را به فضای بین پرزی وارد می کنند.تقریبا 150 میلی لیتر خون مادری به این وسیله وارد این فضاها می شود که در هر دقیقه 3 تا 4 بار تعویض می شود.به علت بسته شدن تغییری لومن سرخرگهای مارپیچی توسط پلاکهای سیتوتروفوبلاستی فشار خون مادری کاهش می یابد و این خون با فشار کم شده وارد فضاهای بین پرزی می گردد، ولی این فشار کم شده هم برای هدایت خون اکسیژن دار تا قاعده ی پرزهای کوریونی کافی بوده و مقدار آن زمانی که رحم ریلکس می باشد تقریبا 10 میلی متر جیوه است.خون مادری زمانی که تا انتهای پرزی حرکت می کند، صاف شده و محتویات خود را با خون جنینی مبادله میکند و بعد از آن وارد سیاهرگ خارج کننده در صفحه ی مادری Decidual می شود.وجود جریان کافی از خون مادر ی برای رشد و نمو نرمال جنین لازم است و اگر جریان خون کاهش یابد ، جنین کوچک می ماند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۰ بهمن ۹۴ ، ۰۰:۰۰
مهناز بقایی نژاد

منابع
** سلولی و مولکولی **
برای این مبحث میتونید کتابای زیر رو مطالعه کنید:
١.زیست شناسی  سلولی آلبرتس
٢.زیست شناسی  سلولی و مولکولی محمدحسین امیری
٣.زیست شناسی سلولی مولکولی لودیش
*فیزیولوژی**
برای این مبحث فیزیولوژی گایتون رو باید مطالعه کنید ،  البته از جلد دوم این کتاب همش مهم نیست ، بخش گوارش و اگر فرصت داشتید هورمون ها رو از جلد دومش بخونید ولی جلد اول همشو باید بخونید
دوستانی که گایتون رو خوندن و فرصت دارن برا مطالعه بیشتر کتاب "برن و لوی " رو میتونن مطالعه کنن
کتاب فیزیولوژی  " گانونگ "  هم  هست که بعضیا میخونن ولی بیشتر از گایتون و بعدش برن و لوی  استفاده میکنند.

* زیست شناسی گیاهی *
برای مبحث گیاهی مطالعه کتابای زیر مفیدن :
١. گیاهی  رُست ، باربور ( ٩ فصل اول کتاب رو بخونید )
٢. فیزیولوژی گیاهی تایز و زایگر
٣. زیست گیاهی الهه علوی ( انتشارات فاطمی)
با توجه به حجم بالای فیزیولوژی گیاهی تایز و زایگر معمولا نمیشه کتاب رو به طور کامل خوند ، مهم ترین فصل های کتاب سه فصل مربوط به فتوسنتز هست که نمودار های مهمی داره و لازمه بخونید . بعدش اگه وقت داشتین هورمون ها و فصل های دیگه رو هم مطالعه کنید.
برا بخش گیاهی باید ویژگی ها و شاخصه های گیاهان
تک لپه ، دولپه و ... رو هم بلد باشید تا بتونید تشخیص بدید برشی که بهتون میدن مربوط به چه گیاهی و قسمت های مختلف مقطع رو بتونید نامگذاری کنید

* بیولوژی عمومی**
تو  المپیاد زیست قبل از اینکه تک تک مباحث رو به صورت تخصصی از رو کتابای مربوط به اونا بخونید باید یه کتاب بیولوژی عمومی رو حتما بخونید تا راجبه مباحث مختلف زیست شناسی یه دید کلی و اطلاعات پایه ای ضروری رو بهتون بده.
معمولا بیولوژی عمومی رو از رو دو تا کتاب زیر میخونند که هر کدومشون چند جلد هستن :
١. بیولوژی سولومون
٢. بیولوژی کمپل
باحث ژنتیک در المپیاد شامل:
١. ژنتیک کلاسیک ٢. ژنتیک مولکولی
برا ژنتیک کلاسیک چندتا کتاب معروف هست که اکثرا اینا رو میخونن ١. ژنتیک از دیدگاه حل مسئله ٢. ولنیتز ٣.استنسفیلد ٤. گریفیث

از سایت www.ysc.ir   می توانید استفاده کنید

با تشکر از آقای ابراهیمی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴ بهمن ۹۴ ، ۲۳:۴۳
مهناز بقایی نژاد

زنبور سرخ ژاپنی از مخوف‌ترین شکارچیان دنیای حشرات است. این حشره با 5 سانتیمتر طول و بالهایی که تا 8 سانتیمتر از هم باز می‌شوند؛ اندازه‌ای برابر خیلی از پرنده‌ها دارد. که این بالها به زنبور این امکان را می‌دهد تا با سرعت 40 کیلومتر در ساعت پرواز کند و روزانه 100 کیلومتر جابجا شود.
نیش این زنبور ترسناک 6 میلی‌متر طول دارد و دارای مواد شیمیایی است که می‌تواند گوشت انسان را در خود حل کرده و متلاشی کند، کسانی که تجربه گزیده شدن توسط این حشره را دارند، درد نیش آن را مانند فرو رفتن یک میخ داغ در بدن توصیف کرده اند.
هر عدد از این زنبورهای سرخ می‌تواند در دقیقه 40 زنبور عسل معمولی را از پا در آورد و معمولا  زنبورهای سرخ برای حمله به کندوی زنبورهای عسل به صورت دست جمعی به کندو حمله ور می‌شوند. در یکی از حمله‌های این زنبورها به کندوی زنبور عسل اروپایی، تنها 30 عدد از آنها 30 هزار زنبور عسل اروپایی را از پا در آوردند.
البته زنبورهای معمولی در برابر این زنبور بی رحم بی دفاع هم نیستند، آنها با رساندن دسته‌های چند صدتایی خود به زنبور سرخ و بال زدن در اطراف آن دمای محیط را به 47 درجه می‌رسانند که یک درجه بالاتر از توان تحمل زنبور سرخ است و با این کار آن را از پای در می آورند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲ بهمن ۹۴ ، ۲۲:۴۶
مهناز بقایی نژاد