joveinbiology

آموزش زیست شناسی جوین

joveinbiology

آموزش زیست شناسی جوین

۷ مطلب در اسفند ۱۳۹۴ ثبت شده است

💥سیب
🔹سیب تقویت کننده مغز است
🔹فشارخون را منظم می کند
🔹جویدن سیب عضلات فک راقوی تر می سازد
🔹نابودکننده باکتری های دندان هاو لثه ها است

💥سماق
🔹 تقویت لثه
🔹جلوگیری ازخونریزی معده
🔹پاک کننده معده
🔹موثردرکاهش وزن
🔹مصرف سماق درغذاهاموجب کاهش غلظت خون وچربی بدخون وهمچنین درافرادمبتلابه دیابت مناسب می باشد

💥سمنو

🔹آرام کننده اعصاب
🔹بهبودوضعیت پوست
🔹دارای ویتامینهای k,E,AوگروهB
🔹مفیدبرای مادران شیرده به علت مقوی بودن
🔹جلوگیری از بروز یبوست به علت فیبر وآب زیاد

💥سنجد

🔹به خاطر وجود ویتامینkضدخونریزی است
🔹سنجدرفع کننده سموم معده و روده است
🔹 سردرد را تسکین می دهد
🔹غنی ازکلسیم برای افراد دچارپوکی استخوان

💥سیر

🔹سیرمحرک وتقویت کننده بدن
🔹رقیق کننده خون
🔹درمان کننده دردهای مفاصل،سیاتیک ونقرس
🔹سنگ های کلیه راشکسته وخارج می سازد

💥سرکه

🔹موثر درسرماخوردگی وگلودرد
🔹ضدعفونی کننده قوی بدن
🔹پیشگیری کننده سرطان
🔹جلوگیری ازچاقی ولاغری
🔹سودمنددر رژیم دیابت


💥سبزه

🔹نشانه خرمی وشادابی وخوش اخلاقی است.
🔹سبزی باخود شادابی،نیکویی وسرزندگی را به همراه می آورد.
🔹رنگ سبز ارتعاش افکار ما را موزون نگه می داردو  به ما آرامش می دهد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ اسفند ۹۴ ، ۰۰:۲۰
مهناز بقایی نژاد

امیدوارم سالی به شیرینی دکستروز 50%.. داشته باشید. سمپلر وجودتان بارانی ، گلوکز زندگیتون همیشه High، سانتریفیوژ روزگارتان چرخان ، پیشامدهای بدتان Negative,کراس مچ دوستی هاتون همیشه سازگار ، pt دشمن هاتون همیشه لخته ، غم ها و مشکلاتتون لیز ، الایزای دلاتون رنگی و روپوش روحتون همیشه سفید .... سال نو  برتمام بیولوژیست ها مبارک باشه

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ اسفند ۹۴ ، ۰۰:۱۵
مهناز بقایی نژاد

 از پله ها بالا بروید تا مغزتان جوان شود❗️

 بر اساس نتایج یک مطالعه جدید، بالا رفتن از پله می‌تواند مغز را به مدت طولانی جوان‌تر نگه دارد.

محققان دانشگاه کونکوردیا دریافتند که رابطه مشخصی بین تعداد پله‌هایی که یک فرد به طور روزانه طی می‌کند و سال‌های آموزشی که پشت سر می‌گذارد و همچنین سن مغز وی وجود دارد.

این مطالعه با بررسی سلامت مغزی 331 فرد بزرگسال 19 تا 79 ساله نشان داد که هر سال آموزش، سن مغز را 0.95 سال و بالا رفتن هر روزه از پله بین دو طبقه، سن مغز را 0.58 سالانه کم می‌کند. بالارفتن از چهار پله در هر روز می‌تواند در نهایت مغز را دو سال جوان‌تر کند و پنج سال آموزش می‌تواند پنج سال از سن مغز بکاهد.

نتایج این مطالعه نشان داد که آموزش و فعالیت فیزیکی، تفاوت بین سن فیزیولوژیکی و سن زمانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و به این ترتیب افراد می‌توانند به طور فعالانه کارهایی برای جوان نگه داشتن مغزشان انجام دهند.

این گروه تحقیقاتی با انجام آزمایش‌هایی بر روی تعدادی فرد بزرگسال، از تصویربرداری MRI برای اندازه‌گیری میزان ماده خاکستری در مغز استفاده کردند. ماده خاکستری شاخص خوبی برای مشاهده فرآیند پیر شدن مغز محسوب می‌شود. مقایسه‌ها نشان داد افرادی که به طور روزانه از پله‌های بیشتری بالا می‌روند و بیشتر با فرآیندهای آموزشی سروکار دارند، میزان ماده خاکستری مغزشان بیشتر است و لذا مغزشان جوان‌تر می‌ماند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ اسفند ۹۴ ، ۰۰:۰۶
مهناز بقایی نژاد

کمربند سرطان مری و دستگاه گوارش در گیلان، مازندران و گلستان

مدیر زمین شناسی پزشکی سازمان زمین شناسی با بیان اینکه در ایران کمربند سرطان مری و دستگاه گوارش از استان‌های اردبیل، گیلان، مازندران و گلستان می‌گذرد، گفت: سرطان مری بیشترین نرخ مرگ و میر را در دنیا دارد.

زمین شناسی پزشکی علمی است که به بررسی ارتباط بین عوامل زمین شناسی با سلامت انسان‌ها و جانوران و تاثیر عوامل زیست محیطی بر پراکندگی جغرافیایی بیماری‌های مرتبط می‌پردازد.

بیماری سرطان با بیش از 200 نوع مختلف حاصل رشد و تکثیر بی رویه سلول‌های بدن است که تحت‌تاثیر عوامل مختلف از جمله عوامل و آلاینده‌های محیط طبیعی و یا بشر ساز و عوامل ژنتیکی ایجاد می ‌شود. از این رو محققان این حوزه در کشور مطالعاتی را در این زمینه آغاز کرده‌اند.

نتایج این مطالعات نشان داد که کمربندهای فلز زایی در ایران وجود دارد که بخشی از کمربند متالوژنی خاورمیانه است. این امر سبب شده است که در برخی از مناطق کشور عناصر سمی چون سرب، روی، ارسنیک، جیوه، طلا، نقره و کادمیوم از فراوانی بیشتری برخوردار شود که برخی بیماری‌ها را برای سکنه به همراه دارد. به گونه‌ای که ایران کمربند برخی سرطان‌ها شناخته شده است.
        کانال رسمی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی: telegram.me/IranGSI

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ اسفند ۹۴ ، ۰۰:۰۲
مهناز بقایی نژاد

یکی از علل ریزش مو آنست که سلول های فولیکولی مو، در فاز استراحت(تلوژن) باقی مانده و به مرحله رشد ( آناژن) وارد نمی شوند.
براساس یافته های محققان دانشگاه  کلمبیا، مشخص شده است که چنانچه بلوکر آنزیم جانسون کیناز (JAK) را مستقیما به سلول های پوست موش وارد کنیم رشد و رویش مو با شدت زیادی در سلول های بدون  مو انجام خواهد شد و تعداد زیادی از سلول های سازنده  فولیکول مو فاز تلوژن (telogen) را ترک کرده و به فاز آناژن (anagen) وارد خواهند شد.از جمله بلوکر های این آنزیم که در این آزمایش مورد استفاده قرار گرفت  داروی tofacitinib و ruxolitinib بود که مورد تایید FAD است.این داروها بعد از 4 روز به خوبی موجب رویش سریع مو در پوست موش شد.این تحقیق، هرچند در مراحل ابتدایی است اما جهت درمان طاسی در مردان بسیار نوید بخش است.  

با تشکر از آقای علیزادهSivan Harel, etc. (October 2015)


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ اسفند ۹۴ ، ۰۰:۰۰
مهناز بقایی نژاد


سروتونین، مادّه شیمیایی مهمی در مغز است که به عنوان "انتقال‌دهنده عصبی" شناخته می‌شود. یکی از نقش‌ها و وظایفی که سروتونین در مغز دارد، عمل کردن به عنوان پلیس راهنمایی و رانندگی برای سایر انتقال‌دهنده‌های عصبی است. بدون وجود سروتونین به مقدار کافی، بسیاری از فعالیت‌های بدن و از جمله حالات روحی، تحت تاثیر قرار می‌گیرند.
هنگامی که نور از طریق چشم‌ها عبور می‌کند و به مغز می‌رسد، ترشح سروتونین ( Serotonin ) آغاز می‌شود. در طول پاییز و زمستان، روشنایی روز کمتر از بهار و تابستان است و این امر باعث پائین آمدن سطح سروتونین در بدن می‌شود. سروتونین را هورمون "رضایت از زندگی" و هورمون"نشاط "هم می نامند. در افراد خوش مشرب و مثبت اندیش مقدار این هورمون بالا است و زمانی که مقدار آن افزایش می یابد به فردی مثبت بین، بانشاط و شنگول تبدیل می شویم.
از طرفی ، کاهش روشنایی روز در پائیز و زمستان ، باعث افزایش تولید هورمون ملاتونین ( melatonin )می‌شود. نقش ملاتونین هنوز به درستی مشخص نشده است امّا تصوّر می‌شود که به فرایند خوابیدن و تنظیم فعالیت های ریتمیک  کمک کند زیرا بدن آن را در شب و در خلال خواب، آزاد می‌کند.
این دو باهم، یعنی کمبود سروتونین (که باعث هماهنگی و همکاری سلّول‌های عصبی می‌شود) و افزایش ملاتونین (که بدن را به حالت خواب می‌برد) باعث اختلال عاطفی فصلی می‌شوند.
نشانه‌های اختلال عاطفی فصلی عبارتند از:
  -میل شدید به کربوهیدرات‌ها و قند (گاهی با افزایش وزن توأم می‌گردد)
  -کاهش تمایل جنسی
- مشکل در تمرکز کردن
-مشکل در بیدار شدن در صبح‌ها
-لذت نبردن یا کاهش علاقه نسبت به فعالیت‌هایی که معمولاً ارضاء کننده هستند. مثل خواندن یک کتاب خوب یا گوش دادن به موسیقی
-احساس افسردگی یا غمگینی
-بی‌حوصلگی و خستگی
-رخوت و خواب‌آلودگی
-کاهش دمای بدن
-خواب زیاد
-کناره‌جوئی از فعالیت‌های اجتماعی
شاید در فصل زمستان و پائیز،روحیه کسل کننده داشته اید که همگی آن ها ناشی از کوتاه بودن طول مدت روز بوده است. فصل بهار در حال رسیدن است و بعد از آن فصل تابستان است که به تدریج طول مدت روشنایی افزایش می یابد و مقدار ترشح هورمون های فوق افزایش خواهد یافت و چنانچه در دو فصل گذشته افسرده و خموده بودید، این حالات برطرف شده و به فردی فعال ، پویا و پر نشاط تبدیل خواهید شد. انشا...
با تشکر از جناب آقای علیزاده

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ اسفند ۹۴ ، ۲۳:۵۶
مهناز بقایی نژاد


❄️سلول های سرطانی متفاوت از سلول های طبیعی به نظر می رسند.سلولهای طبیعی براساس عملکرد مشخصشان در بدن ما تمایز یافته هستند.سلول های کبد ،مغز و ریه همه عملکرد جداگانه دارند و هر نوع سلول در اندازه ،شکل و فرآیندهای اختصاصی شدن که در آن اتفاق می افتد ،متفاوت است.سلول ها ابتدا به بافت و سپس به یک اندام سازماندهی می شوند و عملکرد مفید ندارند.آن ها به سلول های سرطانی ،به عبارت دیگر،به طور خیلی ضعیف متمایز می شوند و عملکرد مفید ندارند.آن ها به سلول های طبیعی مجاور شباهت ندارند و به جای اینکه به بافت سازمان یابند درآمیخته هستند.برخلاف سلولهای طبیعی ،سلولهای سرطانی در اندازه و شکل متنوع اند و هسته سلول اغلب بزرگ تر است.

❄️یک سلول طبیعی فقط زمانی تقسیم می شود که نیاز به سلول های جدید باشد و این پس از دریافت پیام های مولکولی مشخص از خارج سلول ،که فاکتور رشد نامیده می شود،انجام می پذیرد. سلول های تمایز یافته در بدن بیش از ۲۰ نوع فاکتور رشد تولید می کنند تا محصول سلول های جدید را کنترل کنند و این امکان را به وجود بیاورند تا بتواند تعداد مناسب از هر نوع سلول را داشته باشد. فاکتور های رشد که از پروتیین تشکیل شده اند با چسباندن خودشان به مولکول های پروتیینی دیگر که گیرنده فاکتور رشد نامیده می شوند و روی سطح سلول وجود دارند ، پیام تقسیم سلولی را به درون سلول می فرستند.این فرآیند تقسیم سلولی در یک سلول سرطانی تغییر می کند ،چون سلول سرطانی توانایی یافته است بدون محدودیت تقسیم شود و به این دلیل ساخت فاکتورهای رشد مورد نیاز تقسیم سلولی در درون سلول سرطانی و یا ساخت گیرنده های ویژه فاکتور رشد روی سلول سرطانی است.

❄️سلول های طبیعی قبل از مرگشان می توانند حدود ۵۰ بار تقسیم شوند و در انتهای هر تقسیم مقداری دی.ان.آ در کروموزوم ها از بین می رود.در نهایت این کمبود های انتهای کروموزومی آنقدر به کروموزوم صدمه می زند که منجر به مرگ سلول می شود. سلول های سرطانی می توانند بارها و بارها بدون وقفه تقسیم شوند چون یک آنزیم به نام تلومراز تولید می کنند که نواحی انتهایی کروموزوم هارا می سازد.

❄️چنان که یک سلول مورد نیاز بدن نباشد و یا عفونی شده باشد و یا در آن دی.ان.آ آسیب دیده باشد معمولا خودکشی می کند و با یک فرآیند مرگ برنامه ریزی شده ،که آپوپتوز نامیده می شود و در آن سلول شکسته و توسط سلولهای دیگر جذب می شود،از بین می رود. این یک فرآیند طبیعی است که به طور مداوم در بدن اتفاق می افتد.سلول های سرطانی در مکانیسم آپوپتوز نقایصی دارند و خودکشی نمی کنند و به زندگی و تقسیم شدن ادامه می دهند و تعداد زیادی سلول سرطانی تولید می کنند.

مانند سلول های طبیعی ،سلول های سرطانی به اکسیژن و مواد تغذیه ای نیاز دارند که به وسیله خون فراهم می شود.تا زمانی که تومور تا اندازه کمتر از ابعاد حدود دو میلی متر رشد کند ،سلول های سرطانی پیام ها ی شیمیایی مشخصی تولید نمی کنند که منجر به رشد رگ های خونی به داخل تومور شود.فرایند طبیعی تشکیل رگ های خونی جدید (که آنژیوژنسیس نامیده می شود) در رشد جنینی و بازسازی سلول های صدمه خورده اتفاق می افتد،اما سرطان ،این فرآیند تضمین می کند که تومور بتواند با تامیو نیازهای خود به رشد ادامه دهد.

❄️بعضی از تومورها خوش خیم هستند.ممکن است بزرگ شوند ،اما در یک مکان باقی می مانند و با عمل جراحی برداشتهمی شوند.تومورهای دیگر بدخیم و خیلی خطرناک اند و سلول سرطانی جدا شده از تومور فرار می کند و به بافت های اطراف حمله می کند و از طریق پخش شدن در بخش های دیگر بدن یا متاستاژ،وارد عروق خونی یا گره لنفی می شوند.حتی فقط یک سلول سرطانی به رگ خونی یا گره لنفی وارد شود می تواند به بخش های دیگری از بدن منتقل شود.به عنوان مثال تومورهای کلیه و پستان می توانند به بافت های ریه ،کبد و مغز استخوان متاستاز دهند.

❄️سلول های طبیعی در بدن در حالت نرمال به یکدیگر متصل هستند و با سدهای فیزیکی مثل غشاهای پایه که در زیر لایه های اپی تلیال سلول ها قرار گرفته اند و سلول های اندوتلیال که رگ های خونی را احاطه کرده اند ،در مکان خود محصور شده اند .سلول های سرطانی ،با ماتریکس خارج سلولی و غشای پایه ارتباط پیچیده ای دارند و با استفاده از یک فرورفتگی سلولی به ماتریکس نفوذ کرده و برای نفوذ به غشای پایه و متاستاژباید آن هارا تجزیه کنند.بسیاری از سلول های توموری ،پروتئینی را ترشح می کنند که پروتئین پلاسمینوژن سرم را به پروتئاز فعال پلاسمین تبدیل می کند.فعالیت افزایش یافته پلاسمین،همراه با دیگر فعالیت های پروتئازی ،با هضم غشای پایه ،باعث متاستاژ می شود. بنابراین سلولهای توموری به این شکل به غشای پایه نفوذ می کنند و زمانی که غشای پایه از هم گسسته می شود برخی سلول های سرطانی وارد خون می شوند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ اسفند ۹۴ ، ۲۳:۵۴
مهناز بقایی نژاد